Cikkszám:
NEO szériánk legkisebb darabja, kiváló választás
kempingezéshez, kiránduláshoz. A 27 cm-es grillrácson kényelmesen süthetünk
kolbászokat, burgereket, húsokat akár 3-4 fő részére is. Az indirekt
kővel és a hozzá tartozó tartó fülekkel ellátott grillráccsal bbq technikával
is használhatjuk, amit alap tartozékként biztosítunk a grillhez, viszont
rácsmérete miatt elsősorban grillezéshez javasoljuk.
Kapacitás:
1 fél kisebb csirke
1 nagyobb steak
2-3 hamburger pogácsa
Kiegészítők:
A NEO szériában szereplő kamadok már rendelkeznek egy alap kiegészítő
csomaggal, de mint minden kamadonkhoz úgy a NEO Mini D27-es
modellünkhöz is rendelkezésre áll a kiegészítők egész tárháza, amivel
kibővíthetjük ezt az alap kiegészítő csomagot.
Kialakítás :
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék,a
hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is
lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.
Az alapcsomag tartalma:
- Fém deflektor lap az alacsony hőtartásért
(BBQ technika)
- Kamado4u medvekarmok
- Kamado4u védőhuzat
- Vas hamukaparó
- Porcelán bevonatú grillrács
- Fém tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Stabil állványzat
- Élethossz garancia a kamado kerámia testre
Tippek használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne
használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és
háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet
csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be,
ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2
méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektor lapot is ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb.15cm magasságig.
Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele
begyújtókockát,gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden
használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet
elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás
veszélyes, illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.
Tárolás:
- Ha nem használja a kamadot minden esetben várja meg, hogy kihűljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
Tisztítás:
- A kamado öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A porcelánozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe
mosószeres meleg vizet. A KAMADO4U kerámia grillek nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet
tartományokban, további kiegészítőkkel pedig kiaknázhatunk minden lehetőséget ,melyeket ezek a remek grillek nyújtani tudnak számunkra.
(Áraink bruttó kiskereskedelmi árak, és a 27%-os ÁFA-t tartalmazzák.)
Gyere el bemutatótermünkbe!
ezt látni kell...